Kladkostroje pro Městské divadlo v Brně

Základní podmínkou zadavatele bylo, aby se každý kladkostroj ovládal samostatně, ale s možností spřažení do skupin a to navíc v jakékoliv možné variantě.

V roce 2016 jsme realizovali několik velice zajímavých zakázek. Jednou z těch, které určitě stojí za zmínku byla montáž devíti kusů kladkostrojů o nosnosti 1000 kg pro Městské divadlo v Brně. Základní podmínkou zadavatele bylo, aby se každý kladkostroj ovládal samostatně, ale s možností spřažení do skupin a to navíc v jakékoliv možné variantě. Zároveň na každém I profilu mají být zavěšené tři kladkostroje. Kladkostroje pracují přes dálkové rádiové ovládání (DRO), které bylo dodáno brněnskou společností EK-INDUSTRY s.r.o. Touto cestou bychom rádi ještě jednou poděkovali panu Michalu Hájkovi za pomoc a vstřícnost při realizaci této zakázky.

Technická specifikace:

Všechny nainstalované kladkostroje jsou od Německého výrobce HADEF model 62/05 E s nosností 1000 kg, kdy je každý kladkostroj vybaven koncovým spínačem pro nastavení horní a dolní polohy. Odlehčené tělo z hliníku zaručuje velmi nízkou hmotnost, čímž se stávají neocenitelnými pomocníky v provozu.  Světlá výška kladkostrojů je 489 mm. Zdvih břemene je u všech kladkostrojů 8 m, při rychlosti (zdvihu/mikrozdvihu) 4,0 / 1,0 m / min. Každý z kladkostrojů disponuje 2 prameny vysokopevnostních řetězů z kroužkové oceli se zvláštní jakostí EN 818-7-T.  Kladkostroje jsou také vybaveny křížovými koncovými spínači pro pojezd s mechanickým přepínáním. Rychlost pojezdu kladkostroje je 16,0 / 4,0 m/min. Proti přetížení jsou kladkostroje chráněny kluzní spojkou.

Tato zakázka pro nás byla velmi zajímavou zkušeností a jsme velice rádi, že Městské divadlo Brno, vybralo naší firmu jako dodavatele této zakázky.

Jindřich Špeil